E kishin paralajmeruar prej disa ditesh, dhe tashme gjithcka eshte vendosur. Te shtunhen ne oren 11, para bashkise se Shkodres, Bashkimi I sindikatave, te prefectures se Shkodres nis protestat me karakter, social ekonomik ne Shkoder. Nje fakt I tille eshte bere public ne nje deklarate per mediat, ku jane ftuar te gjithe qytetaret te marrin pjese.

Arsimi dhe shendetesia, dy prej sindikatave te kryesore, te BSPSH, kane nje apel te qarte per te gjithe anetaret e ketyre sindikatave.Nje proteste social ekonomike, larg partive politike dhe me nje qellim te vetem, ti dale ne ndihme te gjithe qytetareve qe vuajne nga mungesa ekonomike, cmimet e larta, mungesa e ilaceve dhe shkarkimet ne arsim, te cilat jane nje shqetesim I vazhdueshem I banoreve te shkodres.