Shoqata e të verbërve Shkodër ka filluar kampionatin e shahut i cili realizohet çdo vit tashme në muajin nëntor.Aktiviteti i cili me shume se gara sportive synon integrimin e kësaj shtrese është mbajtur ne ambientet e qëndres kulturore te fëmijëve.

Kryetari i shoqatës Zef Vushaj dhe drejtues te tjerë vlerësojnë seriozitetin e përgatitjes ndërsa synimi është nxjerrja e 2 apo 3 shahisteve të aftë të konkurojnë në garvn kombëtare.Në këtë aktivitet sportiv merrnin pjese 8 shahiste, ku pas garimit me njeri-tjetrin 2 me te mirët do te marrin pjese ne kampionatin kombëtar qe zhvillohet ne Tirane muajin e ardhshëm. Përfshirja e sa me shume individëve ne organizime te tilla është edhe synimi I shoqatës ne shkodër e cila premton te tjera aktivitete.Ne eventin kombetar marrin pjese shahiste nga e gjithe Shqipëria si Korca, Fieri, Vlora apo Lezha ndërsa shpesh-here te verbërit e metropolis verior janë kthyer me çmime nderi.

Artikulli paraprak“MALTESER DHE “RINI ALBANIA” TRAJNIM PËR TË RINJTË EGJYPTIAN
Artikulli tjetërGRIMA PRANON DËSHTIMIN PËR DISA LOJTARË TË MERKATOS