I nxehti I diteve te fundit ka detyruar banoret e Koplikut qe te braktisin qytetin dhe ti drejtohen brigjeve te liqenit te Shkodres. Fshati Sterbeç eshte kthyer ne destinacionin kryesor kryesisht te te rinjve te cilet e shohin pikerisht kete zone turistike sin je mundesi e mire per shlodhje por edhe per plazh per ti bere balla temperaturave perveluese te ketij sezoni veror.

Ato shprehen se kjo pike mund te ofroje akoma me shume kuhste dhe nevojiten shume investime per ta kthyer kete zone ne nje destinacion turistik per vendasit dhe te huajt. Liqeni I Shkodres, qe perfshin edhe territorin e Malesise se Madhe, shpesh here ka qene ne vemendjen e institucioneve, por askush nuk ka bere aq sa duhet pikerisht per kete pasuri qe e ka qarku I Shkodres, dhe qe na perket te gjitheve