Mark Ruçi nuk do të jetë kandidat i Partisë Demokratike në zgjedhjet vendore të 14-majit në Bashkinë Mirditë.Ai u tërhoq nga gara dhe do të mbështese kandidatin e opozitës Albert Mëlyshi, i cili garon nën siglen e kualicionit “Bashkë Fitojmë”.Mark Ruçi i cili mban dhe postin e kreut te Partisë Demokratike në Mirditë, e ka paraqitur doreheqjen në Komisionin Qëndror të zgjedhjeve me qëllim që emri i tij të mos figurojë as në fleten e votimit.

Ashtu si edhe në Bashkitë e tjera të Qarkut Lezhë dhe Kurbin, edhe Mirdita tashmë do të ketë vetem 1 kandidat nga opozita për betejen elektorale të 14-majit.Demokratet në të tre bashkitë e qarkut janë bashkuar me kandidatet e kualicionit “Bashkë Fitojmë” të drejtuar nga Sali Berisha, duke lënë menjëanë ndasitë me qëllimin e vetem fitoren e Bashkisë përballë kandidateve të Partisë Socialiste, Pjerin Ndreut në Lezhë, Majlinda Cares në Kurbin dhe Ndrec Dedës në Mirditë.