Një tërmet me madhësi 5.3 tronditi Rodos të dielën në mbrëmje.

Dridhja sizmike, sipas zgjidhjes automatike të Institutit Gjeodinamik, ndodhi në orën 20:43 të së dielës (28/06) 20 km në verilindje të Rodos.

Epiqendra ishte raportuar nën tokë, në një thellësi prej 40 kilometrash.

“Ishulli i Kalorësve” nuk raportoi ndonjë dëm apo probleme të tjera, por kishte shqetësim relativ, veçanërisht në qytetin e Rodos, ku u ndje veçanërisht tërmeti. Nga ana e saj, Industro Euro-Mesdhetare vlerëson tërmetin në 5.4 në shkallën Rihter, por jep një thellësi fokale prej 65 kilometrash.

Tërmeti u ndje edhe në Marmaris.

Sipas mediave turke, tërmeti ndodhi shumë afër bregdetit të Turqisë dhe konkretisht në vendpushimin turistik të Marmaris.

Informacioni i parë tregon se nuk ka pasur viktima ose dëme në zonat e Turqisë ku u ndje tërmeti, siç raportohet nga Drejtuesit Lokalë të provincës turke.

Instituti Sizmologjik Turk vlerëson madhësinë e tërmetit në 5.2 në shkallën Rihter.