Ende pa përfunduyar lëkundjet e tokës, Italisë i vjen një tjetër fatkqësi nga qielli. Këtë radhë është moti I keq.

Një tornado që gotiti Romën shkakoi disa viktima dhe dëme material të pallogaritshme. Sipas raportimeve në qytetin Ladispoli, që ndodhet pranë Romës, si pasojë e motit u shkatërrua një ndërtesë tetëkatëshe duke lënë një të vdekur dhe disa të plagosur. Ndërkohë në veri të Romës, në Cessano, tornado shkaktoi vdekjen e një tjetër pesoni, kur një pemë ra mbi makinën e tij. Meteorologët parashikojnë që moti I keq është duke u zhvendosur drejt Ballkanit perëndimor.