Pas tërmetit të fortë që tronditi Turqinë dhe Sirinë, Ministria e Jashtme ka njoftuar se nuk ka asnjë shqiptar të lënduar apo që mund të ketë humbur jetën.

Gjithashtu për raste emergjente nga zonat e prekura nga tërmeti në Turqi, qytetarët shqiptarë me banim atje mund të kontaktojnë në numrat emergjentë:

Ambasada e Republikës së Shqipërisë Ankara: +90 549 5611985

Konsullata e Republikës së Shqipërisë Stamboll: +90 539 6566219.