Kryeministri Edi Rama njofton se të gjithë strukturat e shtetit janë në këmbë që në momentin e para pas tërmetit ndërsa po punohet intensivisht për të shpëtuar çdo jetë të mundshme në Durrës dhe Thumanë. Ai bën thirrje se duhet ruajtur qetësia për të përballuar këtë goditje.

“Goditja e fuqishme e tërmetit ka krijuar pasoja të rënda dhe fatkeqësisht kemi jetë të humbura. Të gjitha strukturat e shtetit janë në këmbë qysh në momentet e para pas goditjes. Punohet intensivisht për të shpëtuar çdo jetë të mundshme në disa pika fatale në Durrës e Thumanë

Eshtë një moment dramatik ku sidoqoftë duhet të ruajmë me çdo kusht qetësinë, të qëndrojmë pranë njëri-tjetrit e ta përballojmë këtë goditje SE BASHKU”, shkruan Rama.