2 Vite pas fillimit te zbatimit te moratoriumit te gjuetise rezultatet jane te dukshme dhe mjaft pozitive.

Keshtu shprehet drejtori I Inspektoriatit te Mjedisit Shkoder Edmond Terthorja ne nje interviste per Star Plus. Drejtori Terthorja thekson se per evidentimin e rasteve abusive dhe zbatueshmerine e plote te moratoriumit vijojne kontrolle intensive ndersa pranon se deri me tani nuk ka pasur asnje rast te identifikimit te abuzuesve. Drejtori Terthorja vlereson edhe bashkepunimin me Drejtorine e Agjencise se Zonave te Mbrojtura. Megjithate drejtori Terthorja theksoj se situata e monitorimit ne terren eshte e veshire duke qene se numri I personelit qe merret drejtperdrejte me zbatimin e ketij moratoriumi eshte I pamjaftueshem.