Moratorium I pyjeve eshte mjaft I rendesishem, pasi gjendja aktuale e fondit pyjor eshte teper kritike.

Keshtu eshte shprehur drejtori I inspektoriatit te mjedisit Shkoder Edmond terthorja lidhur me projektligjin e fundit te qeveresi per mbrojtjen e pyjeve gjate nje peridhe 10 vjecare. Drejtori terthorja thekson se me ane te ketij moratorium jo vetem do te te ndalohet shkaterrimi I pyjeve per 10 vitet e ardhshme, por edhe do te pasurohet fondi i pyjeve qe do te sjell nje stabilitet dhe permiresim te plote te situates. Terthorja thekson se zbatueshmeria e moratoriumit do te sigurohet nga njesite vendore dhe inspektoriati I mjedisit. Projektligji per moratoriumin dhjete vjecar te pyjeve pritet te miratohet ne kuvend per te nisur menjeher zbatueshmeria e tij.

Artikulli paraprakSEZONI I PROVIMEVE, QYTETARËT REAGOJNË NË INFO PLUS
Artikulli tjetërDHUNA NGA POLICIA, REAGON DEGA PD SHKODËR