Kur mungojnë edhe pak muaj nga fundi I moratoriumit qe ndalon gjuetinë prej gati 2 vitesh inspektoriati I mjedisit ne Shkodër ka sjelle ne vëmendje se shume shpejt mund te ketë zhvillime te reja.

Kryeinspektori Edmond Terthorja nënvizon se ministria e mjedisit po mendon qe me mbarimin e afatit te pare, moratorium mund te shtyhet edhe me 10 vite te tjera, pare kjo si mundesi mjaft e mire e ruatjes se biodiversitetit.Terhroja nenvizon se ndalimi aktual ka qene tejet pozitiv.Terthorja nuk mohon egzistencen e ndonje shkeleje te vogel qe mund te jete bere duke earsyetuar kete me vendodhjen e mjaft banesave prane zonave pyjore Dhe prane bregut te liqenit.Kryeministri Edi Rama deklaroi deklaronte pak kohe me pare se moratoriumi i gjuetisë duhet të ketë një shtrirje më të madhe kohore nga sa është vendosur gjate nje konference .Moratorimin e ka mbështetur edhe ambasadori i SHBA, Donald Lu duke e cilësuar si një shembull mbreslënës. I te njejtim mendim vazhdojne te qendrojne edhe disa ekspertë te fushes te cilet kërkojnë shtyrjen e tij edhe të paktën për një afat 2-vjeçar.