Korpusi i paqes ne Shqiperi vazhdon te jete afer komunitetit ne qarkun shkoder me nje sere nismash sociale te cilat sherbejne ne permiresimin e jeteses dhe integrimin dhe ndihmes ndaj te varferve.

Perfaqesuesja e kesaj organizate amerikane Debbie Thomas shprehet se jeton prej 2 vitesh ne Shqiperi duke punuar prane bashkise Vau Dejes, perfaqesuesit e korpusit te paqes kane pasur mundesi te investojne ne disa shkolla apo fshatra ku familjet e varfra jetojne ne kushte te mjerueshme.Programi i Korpusit të Paqes në Shqipëri ka rreth 76 Vullnetarë që punojnë në mbarë vendin në tre projekte: Edukimi Shëndetësor, Edukimi nëpërmjet Gjuhës Angleze, Zhvillimi Organizativ dhe i Komunitetit. Korpusi i Paqes e hapi programin e tij në Shqipëri në vitin 1991, por e ndërpreu atë në vitin 1997. Në vitin 2003 Korpusi i Paqes i rihapi zyrat e tij në Shqipëri. Rreth 300 Vullnetarë Amerikanë të Korpusi të Paqes kanë shërbyer në Shqipëri.