E kthyer tashme ne nje tradite te bukur festive, kesaj rradhe eshte shenuar dhjet vjetori i fillimit te festes popullore te geshtenjes , ketu ne fshatin Ostros te Krajes ne Malin e zi.

Krahas krajanve te cilet mblidhen nga te gjitha anet ku ndodhen ne kete dite feste, ishin pjesmarres dhe festuan se bashku edhe mjafte shkodrane, te cilet kishin udhetuar drejte Krajes me automjetet e tyre .te pranishmit i ka pershendetur kryetari i komunes se Tivarit z. Zoran Paceviç,i cili ne fjalen e tij ka theksuar rendesine qe fshatit Kraje jo vetem per resurset e tij ne bujqesi dhe ne prodhimet e liqenit , por edhe ne mbarvajtjen e mirekuptimit ne mes nacionaliteteve ne komunen e Tivarit. Me tej dita festive ketu ne Kraje ka vijuar me ndjekjen e koncertit artistik, ku krahas kengetarit Myzafer Koliqi , por edhe te atyre Malazes , kengetarja e Malesise Gjyste Vulaj ka mbajtur gjate ne shesh te pranishmit te cilet kenget e saj i kane shoqeruar me valle, ndaj vlen te citohet fakti se shkodranet ishin pjesa aktive e kesaj atmosfere festive,