Shkodra ne Historine e Shtetit Shqiptar ka qene ne fokusin e emisonit Tonight në ekranin e Star Plus TV.

I ftuar i radhës ka qene studiuesi dhe pedagogu i universitetit te Shkodrës, Bajram Xhafa, i cili ka folur per rendisine qe ka pasur Shkodra ne 103 vitet e pavarësise se vendit, por duke u ndalur fillimisht, ne shtet formimin shqiptar. Nje format ndryshe kesaj here, duke iu referuar historise, duke iu referuar Shkodres ne kete jave te pavaresise qe ka nisur ne Shkoder, ne kete jave qe ka ngjyrosur shkodren kuqezi, por duke mos harruar edhe ate qe e bene te mundur kete shtet sovran dhe te pavarur