6MAJ,FAMILJA MUKA PËRCJELL KOLEKSIONIN E TRANDAFILAVE. Shkodra dhe lulet nje binom i pandare ,I percjelle nder vite prej brezash si nje dashuri e madhe e qytetareve shkodraneve vazhdon te mbahet gjalle edhe ne ditet e sotme. Traditen e bukur e rujtjes dhe mirmbajtjes se tyre e percjell prej vitesh nje qytetar i vjeter i shkodres Adnan Muka.

Nje ritakim pas 6 vitesh me familjen muka dhe me zotin e shtepise adnanin ne diten e 6 majit na sjell ne kujtime kenget e bukura shkodrane qe I jane kushtuar lules. Oborri i tij i gjelberuar dhe shumngjyresh vjen nga koleksioni i tij natyror per trandafilat. Ai na tregon se deri tani ka arritur te krijoje mbi 45 varietete te ndryshme ,duke krijuar lloje te reja,ndersa si per te treguar dashurine e madhe qe ka per ta, adnani u ka vendosur nga nje emer te vecante. Ndersa tregon se e gjithe bukuria e varieteteve ne trandafila eshte puna qe eshte bere me kryqezimin e bletes,Adnani mund te vecoje 10 varietete trandafilash te cilat me vone mund te sherbejne si shembull ne perhapjen e tyre ne favor te parqeve publike ne qyetin e bukur te shkodres