Kryeministri Edi Rama u ka kërkuar pushuesve e qytetarëve të bëjnë pak durim, pasi shumë shpejt në disa prej segmenteve dhe akseve kryesore të vendit do të nisë puna. Duke patur parasysh trafikun e rënduar në vendin tonë, Rama thotë se rritja e turizmit e ka rënduar edhe më tej situatën, por kjo do gjejë zgjidhje me fillimin e punimeve në disa segmente rrugore.

Më konkretisht, Rama thotë se po vijojnë punimet në segmentin Thumanë-Kashar ku deri më tani janë realizuar 40% e punimeve. Sa u takon akseve Milot-Thumanë, Kashar-Lekaj, Lekaj-Fier janë duke u lidhur kontratat për të nisur puna. Ndërsa segmenti Milot-Balldren çel punimet në vjeshtë.

Rama gjithashtu përmendi aksin Muriqan-Lezhë që ka lidhjen me Malin e Zi, projekti i të cilit është duke u hartuar dhe pritet të dorëzohet në dhjetor.

Kryeministri shton se korridori blu do të jetë kolona vertebrore e infrastrukturës turistike të ‘Shqipërisë 2030’. Një thirrje e ka edhe për përdoruesit e aksit Shkodër-Tiranë të cilëve u ka premtuar se do durojnë shumë herë më pak nga sa kanë duruar.

“NDJESË EDHE PAK DURIM JU LUTEM

I ndjekim me vëmendje ankesat e mirëkuptueshme të drejtuesve të automjeteve në aksin Shkodër – Tiranë këtë verë dhe jemi shumë të vetëdijshëm për faktin që rritja marramendëse e fluksit të vizitorëve në këtë sezon fantastik për industrinë e turizmit, e ka rënduar edhe më shumë se zakonisht situatën e trafikut përgjatë këtij aksi, sidomos në segmentin Milot – Kashar. Shpërblim i madh i përpjekjeve tona këmbëngulëse ky moment shpërthyes për turizmin, por shumë ndjesë për pasojën e këtij zhvillimi të shumëpritur, të cilën do ta vuajmë edhe për disa kohë në mungesë të Korridorit Blu

Lajmi i mirë është se puna e gjithanshme, me projektime dhe financime, për ta lidhur Shqipërinë Perëndimore nga veriu në jug me Korridorin Blu, një autostradë e mirëfilltë e standarteve europiane, ka hyrë më në fund në një fazë konkretizimesh po aq të shumëpritura sa edhe zhvillimi i mëtejshëm spektakolar i industrisë së turizmit

* Në segmentin THUMANË – KASHAR po vijon puna me ritme të shpejta dhe është realizuar mbi 40% e volumeve

* Për segmentet MILOT – THUMANË / KASHAR – LEKAJ / LEKAJ – FIER kanë përfunduar garat dhe janë tanimë gati tre kontrata të reja, që po lidhen për të nisur menjëherë nga puna

* Për segmentin MILOT – BALLDREN hapim garën e ndërtimit në vjeshtë

* MURRIQAN – LEZHË është segmenti lidhës me Malin e Zi, për të cilin aktualisht konsulentët e Fondit të Investimeve për Ballkanin Perëndimor (ËBIF) po hartojnë projektin paraprak, të cilin pritet ta dorëzojnë në Dhjetor 2023

Korridori Blu do të jetë kolona vertebrore e infrastrukturës turistike të #Shqipërisë2030 e cila po merr formë ditë pas dite, si ylli në ngjitje i Ballkanit Perëndimor

Përdoruesit e aksit të rënduar Shkodër – Tiranë nuk do të durojnë më aq shumë sa kanë duruar, edhe pak durim dhe falë edhe Korridorit Blu po edhe shumë veprave publike në nivel vendor dhe investimeve shumë të konsiderueshme private në turizëm, Shqipërinë bregdetare turistike do ta kemi një nga krenaritë tona të mëdha kombëtare.”-shkruan Rama.

Artikulli paraprakMARSI PO RROTULLOHET MË SHPEJT, SHKURTOHET DITA! SHKENCËTARËT ENDE S’KANË ZBULUAR SHKAKUN
Artikulli tjetërAMAZONA PO PËRBALLET ME SHPYLLËZIMIN MË TË MADH