Transparenca dhe llogaridhenia kane qene pjese e nje takimi te zhvilluar ne nivelin vendor e cila ende perben nje sfide.

Per te ndryshuar kete situate Insituti per Demokraci dhe Ndërmjetesim po mbeshtet 61 bashkite e vendit me qellim permiresimin e transparences dhe llogaridhenien për qytetaret.

Per kete çështje u zhvillua nje Workshok konsultues me pjesmarrjen e perfasuesve te Bashkive te Veriut.

Kryebashkiaku i Lezhes Fran Frrokaj, tha se është obligim i pushtetit vendor për të qenë transparent dhe i hapur për qytetaret.

Ky workshop u organizua në kuader të projektit “Konsolidimi i Reformes Administrative-Territoriale-Star 2.Nëpërmjet diskutimeve të pranishmit dhanë opinionet e tyre për përmiresimin e transparences dhe llogaridhenien në nivel vendor.

 

Artikulli paraprakMBAHET MESHA KUNDËR ABORTIT, PO JETËS
Artikulli tjetërLIVING – TAMARA