Policia e Firenzes dhe ajo e Modenës, kanë zbatuar urdhrat e arrestit të lëshuar nga prokuroria kundër një grupi që merrej me trafikimin e drogës të llojeve të ndryshme, këtë herë që veprojnë kryesisht midis krahinave të Toskanës dhe Emilia Romagna.

Hetuesit kanë argumentuar se disa nga bashkëpunëtorët në këtë krim ishin pjesë e një organizate të shpërndarjes së lëndëve narkotike, që vepronte në emër të asaj që njihet si kompania “Bello” karteli shqiptar i drogës i shpërbërë shtatorin e kaluar gjatë operacionit “Los Blancos”.

Organizata vepronte në disa kontinente dhe vepronte drejtpërdrejt me kartelet e mëdha narkos në Amerikën e Jugut dhe menaxhuan një pjesë të konsiderueshme të tregtisë së kokainës në Evropë.

Muajt ​​e fundit, gjatë hetimit u kapën 15 kg marijuanë dhe u arrestuan dy shtetas shqiptarë. Sot, megjithatë, janë katër marrës të urdhrit të arrestit të lëshuar kundër tre shtetasve shqiptarë dhe një italiani, të përfshirë në trafikun e drogës.

Shqiptarët e moshës 32 dhe 47 vjeç, mbetën në qeli, kurse për italianin u caktua masë më e butë, ajo e arrestit shtëpiak.

Hetimet zbuluan se grupi merrte kokainë nga Holanda dhe marijuanë nga Shqipëria, dhe droga më pas shitej në tregjet italiane. Mëngjesin e djeshëm, Policia e Shtetit Italian arrestoi dy persona me kërkesë të Prokurorit Publik. Hetimet e dy marrësve të tjerë të urdhrit të paraburgimit ende vazhdojnë.