Nëse më parë flokët ngjyrë ylberi ishin shumë të preferuara tashmë ky është një trend në zhdukje. Trendi më i ri për ngjyrën e flokëve është ngjyra e opalit, kjo është një ngjyrë ku do të shohim se si përzihen tonet rozë, kaltër dhe gjelbër.

Ky është një stil që u shton flokëve një natyralitet dhe gjallëri më të madhe, e cila me një nuancë shkëlqyese si të perlës, japë një pamje dalluese dhe mbresëlënëse.