Presidenti amerikanm Donald Trump, i cili po përballet me padi dhe kërkesa politike për të zbuluar deklaratat e tij të taksave dhe informacione të tjera financiare që lidhen me të, siguroi të enjten se do të publikojë raportin e tij financiar përpara zgjedhjeve të ardhshme presidenciale. Ai gjithashtu siguroi se ishte vendimi i tij për t’i bërë publike këto informacione.

“Unë jam i pastër dhe kur të jap raportin financiar (vendimin tim) disa kohë para zgjedhjeve, kjo do të tregojë vetëm një gjë – se unë jam shumë më i pasur nga sa mendojnë njerëzit. Dhe kjo është një gjë e mirë, “tha ai në një postim në Twitter.

Presidenti republikan gjithashtu tha se hetimi i Prokurorit Special Robert Mueller për përfshirjen ruse në zgjedhjet e vitit 2016 tregoi se financat e tij ishin në rregull.

“Mueller verifikoi “të gjitha të dhënat e mia financiare dhe taksat dhe nuk gjeti asgjë. Tani po vazhdon gjuetia e shtrigave, me prokurorët demokratë të qytetit të Nju Jorkut që shikojnë të gjitha marrëveshjet financiare që kam bërë ndër vite. Kjo nuk ka ndodhur kurrë më parë me një president. Ajo që ata po bëjnë nuk është e ligjshme, “shtoi ai.

Trump është kandidati i parë i një partie të madhe për presidencën që nuk ka publikuar deklaratat e tij të taksave që nga epoka e Gerald Ford në 1976.

Një gjykatë e Apelit në New York vendosi kohët e fundit që firma e kontabilitetit që ofron shërbimet e saj për presidentin prej shumë vitesh do të duhet t’u dorëzojë prokurorëve të dhëna të hershme financiare që mbulojnë një periudhë tetë vjeçare.