TË NDODHURA MES MALEVE, VETËM ARKEOLOGËT MUND T’I SHOHIN.
Te paket jane ata që kanë dëgjuar për Tumat e Shëngjinit në Lezhë, të cilat arkeologët i kanë quajtur pa frikë si ‘Piramidat Shqiptare’.

Tumat janë varret e lashta ilire të zbuluara nga gërmimet që janë bërë në malet e Shëngjinit, por që veç arkeologëve vetëm ndonjë turist aventurier ka mundur të depërtojë deri më tani.
Përgjegjësi dhe restauratori pranë Kalasë së Lezhës, Dedë Margjoni, i quan tumat një mrekulli e trashëgimisë sonë historike dhe kulturore, lehtësisht të krahasueshme për nga vlerat arkeologjike me Piramidat e Egjiptit.
Margjoni thote se pervec ekipeve te arkeologeve shqiptare dhe te huaj, jane teper te pakte turistet qe kane mundur t’I shijojne bukurite unike te ketyre thesareve arkeologjike te leshtesise ilire.

 

 

 

Artikulli paraprakLAJMET SHKURT NGA KRONIKA
Artikulli tjetërDITA E E KATËRT E OPERACIONIT NË DUKAGJIN