Është marrë në mbrojtje kryetarja e Grupit Demokrat, Rudina Hajdari.

Vendimi për të marrë në mbrojtje nga Garda e Republikës ka ardhur pas denoncimit që ajo vetë bërë në parlament si dhe kërkesës që i kishte drejtuar kreut të Kuvendit, Gramoz Ruçit se ishte kërcënuar.