Rregullatori federal i shëndetit të Brazilit ka pezulluar përdorimin e mbi 12 milionë dozave të Sinovac Biotech Ltd të Kinës që ishin prodhuar në një fabrikë të paautorizuar.

Kjo gje oshte paralajmëruar më parë nga instituti Butantan i Sao Paulos, një qendër biomjekësore që ka bashkëpunuar me Sinovac për të mbushur dhe përfunduar vaksinat në vend, 12.1 milion doza, të dërguara në Brazil ishin bërë në fabrikë.

“Njësia prodhuese, nuk u inspektua dhe nuk u miratua autorizimin e përdorimit urgjent të vaksinës së përmendur,” tha rregullatori. Ndalimi ishte një masë paraprake për të shmangur ekspozimin e popullsisë ndaj efekteve të mundshme.