Ministria e Shëndetësisë në Spanjë ka konfirmuar viktimën e parë nga lija e majmunit. Viktima është regjistruar në Komunitetin e Valencias.

Ndërkohë sipas të dhënave nga Rrjeti Kombëtar i MBikëqyrjes Epidemiologjike, deri në tani në vend janë raportuar 4298 raste.

Gjithashtu autoritetet kanë njoftuar se 120 persona janë shtruar në spital (3.2%) dhe njëri prej tyre ka humbur jetën , duke u bërë fataliteti i parë në Spanjë.