Ujesjellesi kerkon investime serioze pasi nderhyrja me e fundit eshte kryer ne viti 2000 ndersa kemi stacione te pompeve qe eshte harruar se kur jane ndertuar. Ne kete kontekst drejtori I ndermarrjes se Ujesjellesit ne Shkoder Mark Molla ka riperseritur nevojen per investime te cilat mungojne ne kryeqendren veriore. Ne Shkoder jane afro 11 mije pompa te vendosura ne pallate per te bere te mundur furizimin me uje te bollshem edhe ne katet e larta.

Por sipas drejtorit Mark Molla nese te gjithe paguajne faturat e ujit te pijshem dhe ska humbje ne rrjet sdo jete me I nevojshem perdorimi I pompave. Debitor te ujesjellesit jane dhe institucionet te cilat pritet qe para dates 1 Shkurt te lidhin aktmarreveshjet Fillimi I muajit shkurt pritet te nis dhe reformen e ujit te pijshem cka ka bere qe qytetaret debitor te jene te interesuar per te lidhur aktmarrveshjet ne menyre qe te shmangin penalitetet.