Shefi i higjenes prane drejtorise se shendetit public ne qytetin e SHkodres konfirmon situaten e mire qe po kalon higjena ne ujin e pijshem qe konsumojne qytetaret Shkodrane.

Burim gjyli konfirmon se gjendja aktuale eshte me zero ngarkese bakteriale kjo ne baze te monitorimit te perditshem te 22 pikave.Gjyli nenvizon se ne cdo pjese te shkodres, uji mund te pihet pa frike. Shefi I higjenes shprehet se pak kohe me pare ka pasur nje luhatje te vogel bakteriale. Specialistet inforomojne ne gjuhe teknike se parametrat normale per ujin e pijshem jane 03-08 ,ndersa mbi keto norma qofte te permbajtjes se bakterjeve a po klorit ka pasoja shendetsore nga me te ndryshmet.Shefi i higjenes prane drejtorise se shendetit publik informon se vazhdon te behet cdo dite procesi I monitorimit te 22 pikave te qytetit, persa I perket cilsise ujit te pijshem.Anomalite qe jane hasur kane qene vetem Brenda nje dite dhe kjo per shkak te nivelit te klorifikimt qe eshte hedhur ne ujembledhesin e dobracit.Duke u ndalur tek keto te fundit gjyli nenvizon se pompat ne dobrac nuk funksionojne.