Pas 12 ore nderprerje , furnizimi me uje te pijshem eshte rikthyer ne gjithe qytetin e Shkodres.

Pergjegjesi i stacionit te pompave ne Dobrac Çesk Urtari tha se ujesjellesi nuk ka patur asnje pergjegjesi per situaten , por eshte kushtezuar nga defekti ne nenstacionin elektrik. Nga ana tjeter pergjegjesi Urtari tha se nuk ka asnje vend per panik pasi uji i pijshem eshte i kontrolluar dhe brenda parametrave ndaj qytetaret mund ta konsumojne pa u shqetesuar.

Nga salla e klorifikimit , inxhinieri foli edhe rreth ketij procesi , i cili eshte brenda parametrave te kerkuara nga  Reshjet e shiut dhe moti i perkeqesuar ne Shkoder sollen me se shumti probleme me energji elektrike qe ndikuan me pas dhe ne firnizmimin me uje te pijshem per konsumatorin. E megjithate prej ores 18 te pasdites se dites se enjte situata duket e permiresuar dhe nuk ka gjasa te perseritet.