Duke folur në një konferencë shtypi së bashku me Presidentin e Këshillit Evropian Charles Michel dhe Presidenten e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen, presidenti francez Macron tha se vendimi i sotëm për t’i dhënë Ukrainës dhe Moldavisë statusin e kandidatit për në BE dërgon “një sinjal të fortë për Rusinë”.

“Mesazhi që është dërguar sot shumë qartë dhe ne sapo e pamë me Presidentin Zelensky. Është një mesazh shumë i fortë, koherent me atë që Evropa jonë ka ditur të bëjë që nga dita e parë e konfliktit. Që është: reagimi i shpejtë, historik dhe i bashkuar. Përmes sanksioneve, dy ditë më vonë dhe gjashtë herë që atëherë. Nëpërmjet mbështetjes makroekonomike, ushtarake dhe financiare për Ukrainën. Dhe tani përmes këtij gjesti politik”, tha Macron.

“Kjo Evropë e fortë e bashkuar ka qenë në lartësinë e detyrës,” shtoi ai.

“Më gjerësisht sot, është një perspektivë evropiane që ne e njohim për Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë. I cili është një sinjal shumë i fortë për Rusinë dhe në kontekstin gjeopolitik që përmendëm dhe zgjedhjen e bërë që Ukrainës dhe Moldavisë t’i jepet ky status kandidat në Bashkimin Evropian”, shtoi ai.

“Ne ia kemi borxh këtë popullit ukrainas, i cili po lufton për të mbrojtur vlerat tona, sovranitetin dhe integritetin territorial. Dhe ne i detyroheshim gjithashtu Moldavisë në lidhje me situatën e saj politike, për përpjekjet për destabilizimin që po përjeton dhe bujarinë që tregoi në kontekstin që sapo përmendëm, “tha ai.

Artikulli paraprakBRITANIA NIS EKSTRADIMIN E PEDOFILËVE DHE KRIMINELËVE SHQIPTARË, SILLEN SOT NË VEND TRE PERSONA TË RREZIKSHËM
Artikulli tjetër“NE PRITËM 120 DITË E 30 VJET PËR STATUSIN E KANDIDATIT NË BE”, ZELENSKY I EMOCIONUAR: KJO ËSHTË NJË FITORE!