NË TË SHFAQET INISIATIVA QYTETARET PËR RËNDËSINË E ULLINJVE.“Drurët e shejntë” – një film multimedial me stil dokumentar punuar nga Fisnik Dobreci dhe Adrian Kelterborn, gjatë punishtes së titulluar “Multimedia Storytelling” në organizim të Shkollës Ndërkombëtare Verore të Fotografisë (ISSP).

Në video është paraqitur i gjithë historiku i çështjes së Valdanosit nëpërmes imazheve dhe përshkrimeve tekstuale në gjuhën angleze.Në të shfaqet edhe aksioni i fundit i vendasve të Ulqinit në organizimin e OJQ-së MOGUL, i cili sadopak synonte ngritjen e ndërgjegjes mbi rëndësinë e 18.000 ullijve të robëruar përmbrenda ish kompleksit ushtarak, si dhe pastrimit të kalimeve dhe rrugicave të lashta që gjenden brenda këtij kompleksi.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/EgInp0qFjXg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakKONCERT MEMORIAL PËR RROK JAKAJ
Artikulli tjetërDIMRI, ÇDO QËNDËR E FURNIZUAR ILAÇE