Kane kaluar disa dite qe nga problematika e ngritur mbi mungesen e ndricimit ne unzen perendimore te qytetit.Situata vazhdon te jete e njejte dhe mesa duket sherbimi publik nuk ka arritur ne kohe te ndergjegjsohet per kete situate te pafalshme black-outi qe karakterizon disa nga lagjet e njohura te qytetit.

Sigurisht qe nuk eshte nje problem i ri per unazen perendimore te shkodres e cila aktualisht i ngjan nje zone te braktisur dhe jo nje segmenti ku jane shpenzuar miliona leke deri ne perfundimin e saj. Gjate nje inspektimi mbremjen e se shtunes me kameran tone konstatuam se ndricimi eshte ritkhyer pjeserisht vetem ne zonen e njohur si Kiras prane Kolegjit Turk. Gjendja behej me shqtetesuese ne afersi te Dudasit dhe Ndocej pasi ndricimi nuk eshte sjelle akoma.Aktualisht ne kete segment veshtiresohet dukshem edhe qarkullimi ndersa makthi i drejtuesve te mjeteve ishin bumet te cilat beheshin te padukshme si shkak i erresires.Sipas informacioneve te disa banoreve nga ajo cfara kane arritur te konstatojne eshte se sistemi i ndriçimit gjithmone pas nje blackout-i disa javor zevendesohet me llamba të zakonshme që karakterizohen nga një dritëdhënie specifike shumë e vogel dhe orë pune nga më të ulëtat. Si të tilla, ato digjen meshpesh, për shkak të cilësisë së dobët të tyre dhe problemeve të tjera që shfaqen nga luhatja e tensionit.Ne momentin e kontakteve qe patem me perfaqesues te Bashkise konkretisht te sherbimit publik, nenvizonin si arsye, defektin ne celesat e takim-stakimit ne baze te zonave por edhe vjedhjen e kabllove ngapersona te papergjegjshem.