TAFILICA: INSTITUCIONET TË MARRIN MASA TË MENJËHERSHME  .

Shkaterrimi I ures se vjeter te bunes vijon, star+ disa hereka pasur ne qender te vemendjes kete demtim te madh qe po I behet jo vetem nga ana fizike ketij objekti por me teper nga ana historike . Studiuesi zamir tafilica ka treguar per star+ per rendesine historike qe perfaqeson ky object
Tafilica ka treguar gjithashtu se bashke me demtimin fizik te kesaj ure po demtohen edhe gjurme historike te vendit tone

Ura e Vjeter e Bunes nje objeKt i ndertuar ne vitin 1908 prej pak vitesh ka dale jashte funksionit dhe per me teper dita dites dites po shkaterrohet si rrjedhoje e mosmirembajtjes e per me teper nga persona qe e demtojne per ta shitur per skrap, institucionet ne varesi te cilave eshte ky objeKt duhet te ndermarrin mas ate menjehershme per parandalimin e ketij shkaterrimi po njekohesisht komuniteti duhet te ndergjegjesohet per rendesine qe ka kjo ure, per vlerat historike, kulturore, artistike dhe turistike qe mbart ne vetvete.

Artikulli paraprakSI DO FUNKSIONOJË VLLAZNIA ME “GEA SPORT”?
Artikulli tjetërUNAZA E SHKODRËS NËN PUSHTIMIN E PUSETAVE