Kjo ure tashme ka mbetur funksionale vetem per peshkataret, te cilet e frekuentojne cdo dite. Nderkaq pamja qe ofrohet le shume per te deshiruar. Duke qene nje objekt historic I cili vizitohet nga te gjithe ata qe vendosin te njohin qytetin e Shkodres, ura e vjeter e Bunes, jo vetem qe nuk mbrohet apo tregohet kujdes per te, por perkundrazi demtohet cdo dite e me shume.

Papergjegjshmeria e theksuar eshte pjese si e qytetareve, ashtu edhe e institucioneve vendore. Pjeset metalike te saj vidhen per tu shitur per skrap, kurse pjesa ku eshte projektuar per te ecur mbi te eshte demtuar ndjeshem. Kjo ure qindravjecare, vec te tjerash eshte pjese e monumenteve te qytetit te Shkodres dhe lenia e saj pas dore nga pushteti vendor, ofron nje imazh te shemtuar per kedo qe zgjedh ta vizitoje. Ky problem I ngritur prej kohesh tashme, ende nuk ka marre rrugen e zgjidhjes.