Vetem pak metra ndodhen shtyllat e ndricimit te rruges kryesore ndersa ne uren e vjeter te bunes dhe pedonalen e molos mbreteron erresira.

Situata vazhdon te jete e njejte prej muajsh edhe pse e percjellur here pas here permes kronikave tona.Nuk jane te pakte qytetaret shkodrane te cilet zgjedhin te kalojne nje pjese te mire te pasdites.Ata nenvizojne se detyrohen te minizojne levizjet gjate nates pavaresisht se ora mund te shenoje 6 pasdites duke u detyruar te marrin me vete mjete rethanore ndricuese. Banoret theksojne se pak interes ka per ta se kush e ka nen kopetence uren, ndersa kerkojne zgjidhje e situates. Prej kohes ekziston nje vendim i Këshillit Kombëtar të Restaurimeve por ende nuk është bërë asnjë ndërhyrje serioze . Sic dihet kopetencat i ka drejtoria rajonale e kultures e cila kohe me pare pranoi gjendjen e mjeruar te ketij objekti historik ndersa kerkonte ndihmen edhe te bizneseve private.