Uragani Eta ka mbërritur në zonën e Nicaraguas në Amerikën qendrore mbrëmjen e djeshme.

Reshjet e dendura kanë shkaktuar përmbytje në një pjesë të mirë të vendit, ndërkohë që erërat kanë qenë të forta.

Uragani ka goditur më së shumti qytetin begdetar të Puerto Cabezas, ndërkohë që është kategorizuar si niveli i dytë i rrezikshëmrisë së një stuhie.

Shumë shtëpi kanë mbetur pa energji elektrike, si dhe kanë marrë dëmtime në çatitë e shtëpive. Rajoni i prekur është një ndër më të varfërit.