Ne kuader te dites se doktorantit instituti i studimeve albanologjike ne universitetin e shkodres zhvilloi nje aktivitet shkencor me qellim promovimin e punimeve shkoencore te studenteve te shkolles doktorale.

I pranishem ne kete aktivitet shkencor ishte edhe rektori adem bekteshi i cili ne fjalen e tij teksa theksoj se doktoratura eshte fytyra e vertet e universitetit ai beri te ditur se tashme universitetit do te sponsorizoj studimet e kerkimit shkencor. Aktualisht ne universitetin e shkodres jane 2 intitute te studimeve shkencore, a ii studimeve albanologjike dhe i ujerave.