Komiteti i veteraneve dhe familjaret e tyre kane organizuar aktivitetin kushtuar kontributit te vajzave dhe grave shkodrane gjate luftes Antifashiste Nacional Çlirimtare.

Organizatorja Dhurata Tyli u shpreh se jane me dhjetra vajzat dhe grate te cilat kane kontribuar parreshtur ne formimin e shtetit te pavarur shqiptar, ndersa tha se aktivitete te tilla jane nje mesazh per brezat e sotem per te marre modele te vlerave ne shoqeri.

Nermin Mehmeti e ftuar ne panel rrefeu raste te jetuara te sakrificave te grave shkodrane , te cilat banesat e tyre i kthyen ne baza per strehimin e vajzave partizane.

Aktiviteti erdhi ne kuader te 8 marist, duke tentuar te ceket nje teme e patrajtuar me heret sa i takon gruas dhe kontributit te saj ne shoqeri.