Mijëra njerëz marshuan përtej Urës së Bruklinit duke brohoritur vulgarisht kundrejtë presidentit Joe Biden dhe më pas u mblodhën pranë Bashkisë për të protestuar kundër mandateve të vaksinave të hënën, ndërsa politika e re kontroverse e kryebashkiakut Bill de Blasio që kërkon nga vendet të kërkojnë prova të goditjes.

Videoja e postuar në Twitter tregoi protestuesit që marshuan në një demonstrim të organizuar nga një grup mësuesish kundër kërkesës së qytetit të Nju Jorkut që ata të vaksinoheshin kundër COVID-19 .

Qyteti gjithashtu ka urdhëruar që mësuesve dhe stafit në shkollat ​​publike u kërkohet të marrin të paktën një dozë të vaksinës COVID-19 deri më 27 shtator.

‘Nuk ka mundësi testimi, as përjashtime për arsye fetare ose mjekësore.

Ata mësues që refuzojnë të vaksinohen do të pushohen nga puna. Federata e Bashkuar e Mësuesve (UFT), e cila përfaqëson edukatorët e qytetit, ka thënë se po kërkon arbitrazh për të luftuar rendin.

Nën protokollet e koronavirusit të sistemit shkollor, nëse ka një rast pozitiv në një klasë të shkollës fillore, nxënësit në klasë do të marrin udhëzime në distancë gjatë karantinës për 10 ditë.

Në shkollat ​​e mesme dhe shkollat ​​e mesme, vetëm studentët e pavaksinuar do të futen në karantinë.

Mandati hyn në fuqi pasi të dhënat e shëndetit publik në Neë York City tregojnë një rënie në rastet e sapo diagnostikuara të COVID-19.

Në mbarë vendin, ritmi i infeksioneve të reja COVID-19 po vazhdon të ngadalësohet ndërsa vendi fillon të përfundojë në fundin e valës së katërt të pandemisë.

Të hënën, SHBA regjistroi 262,049 raste të reja të COVID-19, megjithëse numrat janë një total kumulativ pasi disa shtete nuk raportojnë shifra gjatë fundjavës.

Kjo do të thotë se megjithëse numri i përgjithshëm i rasteve është rritur në muajin e fundit, shkalla e rritjes është ngadalësuar ndjeshëm në nivelin më të ulët që nga fillimi i korrikut.

Pothuajse gjysma e shteteve amerikane dhe Distrikti i Kolumbisë kanë parë që infeksionet Covid ose të ulen ose të qëndrojnë të qëndrueshëm gjatë dy javëve të fundit, tregon një analizë e të dhënave të mediave të huaja.