MEDRESEJA “HAXHI SHEH SHAMIA,KONKURS ME NXËNËS. “Variete 2015” ishte titulli i aktivitetit te mbajtur ne ambientet e Medresese “Haxhi Sheh Shamia”.Qellimi kryesor ishte konkursi dhe provimi I njohurive mes nxenesve te shkollave 9-vjecare te qytetit.

Kete e konfirmon drejtori I mdresese te deges se vajzave Kujtim Dervishi I cili nenvizon se niveli I femijeve pjesmarres ka qene tejet pozitiv. Pjese e ketij konkursi I cili kishte edhe formen e nje aktiviteti festiv ishin mesues dhe profesore te cilet vleresuan ne formen e nje jurie pergjigjet e nxenesve.Ne mbeshtjetje te ketij organizimi ishte drejtoria rajonale e arsimit Shkoder,qendra kulturore e femijeve dhe shoqata e njohur turke ne qytetin verior vhk Istanbul.