Qarku i Shkodrës është goditur nga një numër i madh i vatrave të zjarrit gjate korrikut dhe Gushtit, dhe pavaresisht situatave te krijuara, forcat zjarrfikëse kane qene ne gadishmeri te plote gjate ketij sezoni veshtire. Si kryetar i shtabit te emergjencave civile, prefekti i Qarkut te Shkodres Paulin Radovani ka bere nje analize te situates se krijuar deri me tani.

Por nga ana tjeter, prefekti Radovani pranon qe eshte nje problematike, mungesa e mjeteve nga ajri. Por vatrat e zjarrit kane qene aktive ne Shkoder edhe gjate se henes, ku nje vater zjarri eshte shfaqur ne fshatin Kukel ne zonen e Bushatit, tashme pjese e bashkise Vau Dejes. Nje siperfaqe e konsiderueshme eshte djegur nderkohe qe eshte rrezikuar edhe shtepia muze e ndre mjedes ne kete zone. Fale nderhyrjes se mjeteve zjarrfikese gjithcka eshte normalizuar dhe zjarri eshte vene nen kontroll.