Kandidatët për këshillin bashkiak të PD-së zyrtare në Vau Dejës përmes një deklarate publike kanë dalë në mbështetje të kandidatit për kryetar bashkie Zef Hila. Ndërkohë një gjë të tillë e bëri të ditur kryesuesi i kësaj liste Gjon Marku.

Në bashkinë Vau Dejës në zgjedhjet vendore të 14 majit për Partinë Demokratike zyrtare kandidon Klomentina Drini ndërsa për PD-në tjetër Zef Hila dhe Kristjan Shkreli për Partinë Socialiste.