Reshjet e rena pervec permbytjevëe qe sollen nje dite me pare ne te gjithe territorin e Bashkise Vau Dejes, mund te perllogariten nder me te medhate qe kane prekur qarkun e Shkodres.

Shabi I Emergjencave I ngritur ne Bashkine Vau Dejes, eshte ne terren, duke evidentuar problematikat kryesore, nderkohe qe puna eshte perqendruar ne lagjen Fang, e cila u rrezikua nje dite me pare nga permbytjet e 20 banesavePor probleme nuk jane hasur vetem ne zonat fushore, por edhe ne zonat malore. E tille, ka qene situata edhe ne njesine administrative te Vig Mneles, ku jane demtuar disa ura lidhese mes lagjeve, por emergjente eshte ndertimi I pritave malore Nderkohe qe vetem ne njesine administrative te Hajmelit, perllogariten mbi 500 ha toke bujqesore nen uje, nderkohe qe problem shfaq gerryerja e tokave nga Nje territor i perfshire nga problemet e permbytjeve, por edhe nje menyre imediate per investime, ne menyre qe ne te ardhmen, keto banesa te mos rrezikojne te permbyten dhe banoret te mos ngelen te izoluar ashtu sic ndodh ne fshatin gomsiqe te Bashkise Vau Dejes