Banorët në Bashkinë Vau Dejës prej vitesh përballen me nje situate aspak normale sa i takon furnizimit me uje te pishsm.

Sipas banoreve nje situatë e tillë është e papranueshme kur kjo zonë është e rrethuar nga uji nderkohe qe ujë nuk ka. Pervec furnizimit me ujë, ka probleme te medha edhe sa i takon rrjetit të kanalizimeve te ujerave te zeza, të cilat kërkojnë një nderhyrje urgjente. Banoret kane nje apel per bashkine Vau Dejës që të nderhyje ne situaten e krijuar dhe gjetjen e nje zgjidhje sa me të shpejtë për ketë komunitet.