E parashikuar që të përfshihej ne investim me nje plan emergjente para nisjes se sezonit arsimor, tashme shkolla 9 vjecare ne Vaun e Dejes, ka një pamje krejt tjetër. Fale angazhimit te Bashkise Vau Dejës, tashme kjo shkolle ne qendër te qytetit te Vau Dejës, ka parametrat e duhur dhe pamjen qe meritonte.

Drejtori I shkollës, ne nje interviste per Star Plus ka folur per këtë investim teper te rendesishem qe vjen edhe ne kuader te bashkepunimit me bashkine Vau Dejes.Por nga ana tjeter, drejtori I shkolles pohon qe bashkepunimi do te vazhdoje.Shkolla 9 vjecare ne Vau Dejes, ka qene nje nga prioritetet kryersore te ketyre muajve ne krye te bashkise Vau Dejes, te kryetarit Zef Hila, cka beri te mundur edhe rikonstruksionin e pjesshem te godines, nderkohe qe shume shpejt pritet te nis edhe faza e dyte e investimit.