Reshjet e ditëve të fundit, kanë krijuar probleme edhe në territorin e Bashkisë Vau Dejës.

Sipas të dhenave që raportohen nga Shtabi i emergjencave në Bashkinë Vau Dejës behet me dije se aktualisht nën ujë janë më shumë së 1000 ha tokë bujqësore ndërkohe që emergjencat janë në terren në kontakt të vazhdueshëm me banorët për të ndërhyrë në situata emergjente. Sipas të dhanave pranë Bashkisë mësohet se në :

Fashati Hajmel 100 ha + nje rruge te bllokuar qe ka izoluar 79 familje.
Fshati Nenshat 150 ha + nje rruge te prishur nga perroni 20 familje te bllokuar.
Fshati Dheu Lehte 20 ha.
Fshati Pistull 10 ha.
Fshati Pacram 50 ha + nje lagje e bllokua qe ka 20 familje.
Ne Njesine Ad. Vig Mnele jane rreth 30 ha toke e permbytur ne fshatrat Bibaj, Mal i Rrezuar, Vig.Djegur nga rrufeja transformatori ne lagjen Mener Mnele.
Ne Njesine Ad.Bushat jane nen uje 320 ha dhe tendenca ne rritje perkatesisht ne fshatrat rranxa mali jushit fshati ri hoten barbullush kukel pleshe shkjeze.
 Ne qytet Laç Bashkia qender nje transformator i diegur ne lagjen Kinoklub. Pa energji dhe godina e Bashkise qe diten e djeshme.Pune te mbare.