Janë dhjetëra shenja komunikacioni, të cilat me t’u vendosur janë rrëzuar përtokë nga qytetarët e pavetëdijshëm për rrezikun që shkaktojnë për sigurinë e qytetarëve, si edhe dëmin që i shkaktojnë buxhetit të bashkise shkoder Në qytetin e Shkodrës hasesh çdo dite me një sërë problemesh sa i takon sigurisë rrugore.

Kështu thujase në të gjitha rruget veren se si janë dëmtuar shenjat e komunikimit sinjalistik, gjë që përbën një rrezik për qytetarët por dhe per drejtues te mjeteve qe duken shume pak te orientuar. Ardhja e qindra emigranteve ka renduar se tepermi trafikun ne metropolin verior ndersa shume prej tyre shqetesohen per mungesen e sinjalistikes.Gjate nje inspektimi te thjeshte te dites se ejnte mund te zbulosh fare thjesht tabela te prishura apo te shtremberuara nga vendi ku jane percaktuar qe me asfaltimin e rrugeve. Pamjet flasin qarte .Demtimeve nuk u ka shpetuar as unaza lindore e cila është nje nga insvestimet e fundit ne shkoder.Shenjat e trafikut,tabelat per stacionet e autobuzeve,limitet e shpejtesise apo tabelat ndaluese po prishen nga vetë qytetarët dhe persona të papërgjegjshëm.