Vijojnë negociatat në Presidencë mes kryetarin e opozitës Lulzim Basha dhe Kryeministrit Edi Rama.

Ndërkohë ambasadorët e Bashkimit Europian janë mbledhur në zyrën e Vlahutin. Përfundimi i negociatave Rama-Basha pritet të pasohet me një qëndrim publik të ambasadorëve të BE-së lidhur me krizën politike në prag të zgjedhjeve të 18 qershorit.