Projekti ambicioz anti permbytje i qytetarit shkodran Sulejman Vekshari ka filluar te marre drejtim zyrtar insitucionale.ahtu sic edhe ai ka deshire projketi ehste bere publik ne syte e bashkise shkoder dhe keshillit te qarkut.Vekshari shprehet I kenaqur teksa rrefen takimin qe ka pasur me kryetaren e bashkise Voltana Ademi dhe z.Arben Gjuraj te cilet ashtu si kryetarja e keshillit te qarkut Greta Bardeli kane ofruar mbeshtjetjen e tyre, teksa kjo e fundit I ka premtuar se projekti ne fjale do te behet teme e nje tryeze me specialist te fushes.

Vekshari nenvizon se sutdimi eshte mbeshtetur ne pika kyce per rikthimin e bunes ne lume te lundrueshem dhe devijimin e drinit ndaj kerkon mbeshtetje konkrete. Pas publikimit ne star plus mesa duket projekti i Veksharit ka marre rruge institucionale.Nderhyrja sipas tij do te perqendrohet ne 14 pika ku nder me kryesoret mund te permendim pastrimin e deltes,lumit, mbushjes se bahcallekut me 400 mije meter kub dhe shirokes me 250 mije meter kub.Vlera qe I duhet te derdhe qeverise per kete investim eshte 180 milion euro pasi shitja e truallit ne vazhdim do te sherbeje per nxjerrjen e fondeve te tjera per kete investim madhor dhe efektiv per qytetin dhe rrethinat.