Salla e konferencave e Bibliotekës Shkencore Universitare mblodhi se bashku stduiues pedagode dhe studente mbi Veprimtarine shkencore: “Personalitete të kulturës shqiptare” kushtuar shkrimtarëve: Ndoc Nikaj, Faik Konica, Hilë Mosi, Vinçens Prendushi, Haki Stërmilli.

Rektori i universitetit te shkodres Artan haxhi u ndal tek fgura dhe jeta e Hile Mosit te cilin e cilesoi nje veprimtaret me te shquar te kombit shqiptar.Inisiatore e ketij takimi ishte Instituti i Studimeve Albanologjike në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Shoqërore dhe departamentet e Gjuhësisë, Letërsisë, Historisë .Ne kete veprimtari shkencore e cila ishte e vecante ne per vete tematikat qe solli, referuan nje sere profesoresh me rastin e e përvjetorëve të lindjes se 5 letrareve te shquar te vendit tone .Disa nga temat e shtruara ishin; Mendime gjuhësore të Konicës paralele me teoritë bashkëkohore.Vincens Prennushi folklorist dëshmi e autenciteticitetit poetik të kombit Apo një vështrim gramatikor në strukturën e fjalisë tek vepra “Historia e Shqypnis”, të Ndoc Nikaj.

Artikulli paraprakITALI VRITET SHQIPTARI, ISHTE I DËNUAR ME BURG PËRJETË
Artikulli tjetërSOT DITA KUNDER DHUNES NDAJ GRAVE, AVOKATI I POPULLIT JEP REKOMANDIMET