Kjo verë që lamë pas për Shërbimin e Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimi në bashkinë Malësi e Madhe ka qënë ndër më të vështirat sa i takon situatës së zjarreve. Besnik Hasaj drejtor i repartit të zjarrfikëses në Malësinë e Madhe thekson se gjatë kësaj vere janë shënuar rreth 235 vatra zjarri dhe pavarësisht vështirësive nuk është kërkuar asnjë ndërhyrje nga MZSH-të e bashkive të tjera për të përballuar situatën…

Zjarri më i vështirë për t’u shuar ka zgjatur dy ditë thekson drejtori Hasaj….

Edhe në bashkitë e tjera të qarkut Shkodër një numër i lartë zjarresh janë shënuar gjatë kësaj vere.