KOMPANITË: ME 7500 LEKË SIGUROHET SHTËPIA 30 MILIONËSHE
Rastet me te shpeshta te demtimit te banesave ne Shkoder kane qene ato te djegies nga zjarri, kryesisht I shkaktuar nga defektete elektrike dhe te bombulave te gazit.

E ne keto raste, masa me e mire mbrojtese per te perballuar demin eshte sigurimi I banesave. Por Filip Guraziu, si perfaqesues I njeres prej kompanive te sigurimeve, thote se vetem pak shkodrane I kane siguruar shtepite e tyre:
E ata qe nuk e bejne, sipas Guraziut, ne rastet e fatkeqesive, gjenden ne situate aspak te pelqyeshme:
Agjenti I Sigurimeve thote se nje banese me vlere rreth 30 milione leke te vjetra, mund te sigurohet fare lehte:
Krahas sigurimit te banesave, shkodranet jane shume prapa edhe me sigurimin e bizneseve, sidomos kur eshte fjala per bizneset e vogla. Gurakuqi thote se me perjashtim te pikave te karburantit dhe ndonje biznesi tjeter qe e ka detyrim ligjor sigurimin e aktivitetit, shume biznese ne Shkoder e ushtrojne aktivietein e tyre pa asnje siguracion.

 

 

 

Artikulli paraprakKOSOVA, DJEP I KRISHTËRIMIT?
Artikulli tjetërDUKAGJIN, PLUMBA MBI HELIKOPTERËT